Cantece-Gradinita

CanteceGradinita.ro și Salvați Copiii România ajută copiii prin cele mai frumoase cântece pentru copii

București 3 decembrie 2015. Salvați Copiii România și portalul CanteceGradinita.ro vor folosi cele mai îndrăgite cântece ale copilăriei în beneficiul copiilor aflați în situații devaforizate. Acest lucru se va întâmpla la descărcarea primei aplicații CanteceGradinita.ro pentru mobil sau tabletă, pe platformele Android sau iOS. Prima lună de abonament pentru aplicație va fi donată către Salvați Copiii.

Conform unui studiu recent*, copiii sunt la 3 clickuri distanță de un conținut neadecvat vârstei lor, atunci când folosesc tableta sau telefonul mobil pe YouTube sau alte platforme , chiar dacă urmăresc cântece pentru copii sau desene animate. (*studiu realizat de Kaspersky Lab, februarie 2015)

Acum părinții pot sta mult mai liniștiți atunci când copiii lor folosesc tableta, pentru că noua aplicație Cântece Grădinița a fost concepută cu gândul la siguranța copiilor în mediul online.

Astfel părinții pot descărca clipurile animate și copiii le pot vedea oricând, chiar și fără conexiune la internet. Cu ajutorul interfeței prietenoase și a ușurinței în utilizare, cei mici se pot bucura de cele mai frumoase cântece animate, într-un mediu sigur, fără reclame sau acces la conținut neadecvat; în plus este educativă, în special pentru copiii între 2-6 ani.

Banii donați prin acest parteneriat vor fi folosiți pentru programele desfășurate de organizație în centrele sale educaționale. Aici sute de copii din medii defavorizate primesc servicii educaționale și de asistență socială, juridică și psihologică, în vederea re/integrării școlare sau a prevenirii abandonului școlar. Reintegrarea școlară a copiilor și prevenirea abandonului școlar sunt obiective majore pentru Salvați Copiii. De aceea, organizația a dezvoltat programele multianuale de facilitare a accesului la educație școlară prin implementarea de servicii educaționale și sociale. 16.700 de copii au fost înscriși în programele ‘A Doua Șansă’ și ‘Școală după Școală’, iar 13.000 de părinți au fost sprijiniți material, social, juridic și psihologic.

‘Fiecare părinte știe ce importanță este educația pentru un copii, așa că ne bazăm pe ei că ne vor susține în acest proiect, cu ajutorul lor putem asigura un viitor mai bun și pentru copiii din mediile defavorizate’, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii.

‘Am pornit acest proiect cu gândul de a întări legătura dintre părinți și copii prin intermediul universului distractiv și educativ al cântecelor animate, pe care îl pot explora împreună. Noi credem în potențialul creativ al fiecărui copil și susținem dreptul tuturor copiilor de a se juca și învață. De aceea am ales să ne alăturăm programelor desfășurate de Salvați Copiii România,’ a spus Adrian Dănilă, inițiatorul proiectului CanteceGradinita.ro.

Despre Salvați Copiii România

Salvați Copiii România este o organizație neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile și protecția copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenției Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele Organizației sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenție deosebită către cei aflați în situații dificile — copiii din comunitățile dezavantajate, copiii victime ale violenței, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiați etc. În cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicați în campaniile și programele desfășurate de Organizație. Salvați Copiii România este membru al Save the Children Internațional, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului și care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări.

Despre CanteceGradinita.ro

CanteceGradinita.ro a fost înființat în luna Mai 2014 și a devenit în scurt timp unul din cele mai populare canale de Youtube pentru copii și familii, cu peste 35 milioane de vizualizări pe lună și 1 milion de vizitatori unici. Pe CanteceGradinita.ro găsești cele mai frumoase cântece pentru copii cu animații 3D.

Alexandra Boeriu
Coordonator Comunicare şi Strângere de Fonduri,
Salvați Copiii România
alexandra.boeriu@salvaticopiii.ro
0744.360.446
www.salvaticopiii.ro

No Comments

Enroll Your Words

To Top

Pin It on Pinterest

Shares
Share This